Miniatureschnauzer

Sommeren 1991 fikk vi vår første dvergschnauzer. Han het Patroklos, oppdrettet av Marit Johansen, vi kalte han Kvikk.

Etter et drøyt år ønsker vi oss en tispe. Tilbake til Marit Johansen som hadde et kull med bare hanner. Da valgte vi Artcele's Quintus og kalte han Flaks.

De to hundene fant stor glede i hverandre og vi med dem. Som mange andre nybegynnere ble vi «lurt med» på utstilling. Kvikk tok certene ganske raskt og ble Norsk og Svensk Champion. Flaks trengte litt mer tid, men endte som Norsk Champion.

Sommeren 1995 fikk vi vår etterlengtede tispe Grå-Dverg's Doris-Day fra Anne-Britt og Geir Kvæl. Hun ble Norsk og Svensk Champion.

På 90-tallet var det adskillig flere dvergschnauzere i utstillingsringene, på vår debut-utstilling var det 33 salt/pepper. Fem championater på våre første tre dvergschnauzere, var vi godt fornøyd med. Det viktigste, da som nå, var likevel at det var gode, trivelige hunder å ha i hus og å ha med på tur.

Sommeren 1995 hentet vi også hjem vår første affenpinscher ComOn Beta-Esther fra Sverige.

Det var de fire hundene vi hadde på flyttelasset da vi på ettersommeren 1997 flyttet fra Kråkerøy i Fredrikstad til vårt nedlagte småbruk i Rakkestad.

Vinteren 1998 ble Doris og Flaks foreldre til vårt første dvergschnauzer-kull og affenpinscheren Esther, som hadde vært på Finland-stur ble mamma til vårt første affenpinscher-kull.

Mer om affenpinscher-oppdrettet og livet med den rasen, kan du lese på affenpinscherens egen side.

Det ble noen dvergschnauzer-kull i årene som kom, og vi har fått mange hyggelige valpekjøpere og sender en hilsen til dere alle.

Etter å ha hatt to hvite dvergschnauzere tidligere, ble drømmen om en hvit igjen oppfylt da Donna (Theneican's Jetset) kom til oss i 2018. Samme sommeren kom også Theneican's Kung Liljekonvalje «Kungen». Som for øvrig har utmerket seg både som en god avlshanne og en ivrig kursdeltaker. Hverdagslydighet, Grunnkurs og Bronsemerkekurs er foreløpig på CV'en hans. Planen er at han skal hente hjem Bronsemerket også. Etter et kull med Kungen og Donna i 2022 har vi beholdt Schnaffentangens Trendy. I 2022 kom også salt/pepper hannen Theneican`s Bording Card.

Grete og Frank.