Affenpinscher

På Norsk Vinner-utstilling 1994 så vi en affenpinscher og saken var klar, en sånn ville vi ha! Et halvt år senere var hun i hus, ComOn Beta-Esther. Vi hentet henne i Sverige hos oppdretter Helena Norling. Esther ble 15 år gammel, vi savner henne fortsatt. Hun var en fantastisk representant for rasen og hun ble nærmest rikskjendis ettersom hun i mange år var en av få affenpinschere på utstillingene.

Det skulle bli mange affenpinschere de neste 25 årene.

Esther ble paret i Finland og fikk sitt første kull i januar 1998. Vi beholdt begge valpene, Schnaffentangens Sami Tapinpoika og Susa Tapintytär. Det ble flere paringsturer til kennel Seibrin i Finland og det ble flere valpekull.

Vi har beholdt egne oppdrettede valper og vi har importert fra Finland og England.

Våre affenpinschere har vært på utstillinger i inn- og utland. Det har blitt mange championater og titler.

De siste årene er det særlig Reggae og Lotta som har regjert i utstillingsringene. Begge med flere titler både som vinnere og veteranvinnere.

Schnaffentangens Backstreet Girl «Siri» ble champion i 2019. Og junioren Schnaffentangens King Ross «Thomas» ble Norsk Junior Vinner samme år og i 2021 ble han Norsk Champion.

Thomas og hans kullbror «Tarzan» Schnaffentangens John Ross fullførte hvert sitt Hverdagslydighetskurs og besto med diplom i 2019.

Thomas fortsatte kursvirksomheten i 2020.

Etter snart 25 år med affenpinscher, har vi trappet litt ned, både med kull og utstillinger, men våre affenpinschere blir fortsatt å se i utstillingsringen, det kan komme flere valper og kanskje satser vi mer på lydighet eller andre aktiviteter som affenpinscherne liker.

Gjennom alle årene med hunder på utstillinger og oppdrett, har vi fått mange venner og hyggelige valpekjøpere. Vi takker dere alle.

Grete og Frank